CATTA SEGERHEIM

"Catta" Segerheim - Segerheim Dressage


Jag, Catta Segerheim är certifierad C-tränare i dressyr med över 30 års erfarenhet som tränare och har utbildat/tävlat hästar upp till GP samt vunnit NM och SM som junior. Ärunder utbildning till dressyrdomare. 


Jag har nu utbildat och tävlat hästar upp till Grand Prix och tränar själv regelbundet för Tinne Wilhelmsson-Silfven och internationella gand-prix domaren Mats Eriksson.

Jag tömkör och jobbar hästarna på marken ala "Ubbe Norström" vis. Min styrka är grunderna, utveckla gångarter och att lära hästarna galoppombyten och piaff/passage.


Jag brinner för att undervisa och hjälpa ekipage att utvecklas lika mycket som jag älskar att träna och utbilda hästar.


Min bakgrund


Jag är uppväxt i Blekinge på landet med min familj. Fritiden spenderade jag mestadels i stallet från 6 års ålder och började redan som 15 åring att undervisa på ridskolan i min hemort och har undervisat regelbundet sedan dess.


Jag började rida som 6 åring och fick min första häst, Chamör när jag va 10 år. Charmör, aka Lillen var den en 5 årig lurvig oskolad new forest ponny.


Några tankar på att tävla dressyr fanns inte i början :). Men allt eftersom upptäckte jag dressyren. Det började gå bra och jag fick blodad tand. Min mamma och pappa körde land och rike runt på tävlingar, många meetings blev det.


Framgångarna rullade på och med fantastisk hjälp av Eva-Karin Oscarsson vann vi år 1992 både SM guld och NM guld, både individuellt och i lag.

Vi blev även uttagna att tävla internationellt i Tyskland och slutade där 4:a i finalen bland Europas bästa ponnyer. Det var härliga tider!

Efter dessa hektiska år på ponny tonade jag ner tävlandet, köpte en unghäst och och satsade på skolan. Utbildade mig inom media/kommunikation och flyttade till Stockholm år 2000 för att arbeta.

Har arbetat sedan dess arbetat med kommunikation och som senast som Senior kommunikationsspecialist. Under hela tiden undervisade jag kvällstid på fritiden.


Jobbar nu enbart med min egen verksamhet baserad på Skoby hästgård, Rosersberg Stocklholm.


Jag är 2 barnsmor till två härliga killar, Isac 2007 och Lucas 2012.

 

Mina meriter i dressyr

Startat Grand Prix, GP Kur 
Tävlat Flyinge unghästchampionat

Svensk Mästare  1992 
Nordisk Mästare 1992 
Svensk Mästare i lag 1992 
Nordisk Mästare i lag 1992 
Distrikts Mästare/Skåne 1991 
Distrikts Mästare/Skåne 1992 
Distrikts Mästare/Blekinge 1994 
4:a final meeting/ Tyskland 1992

Lag SMMin utbildning


C- tränare i dressyr
Eckard Meyners sitsutbildning
Tinne Wilhelmsson- unghäst-GP
Bo Jenå - tömkörning
Fortbildningar c- tränare

Ledarskapsutbildning
Coachande ledarskap
Pågående domarutbildning dressyr