CATTA SEGERHEIM

Catta Segerheim- dressyrtränare och hästutbildare

Segerheim Dressage

"Catta" Segerheim - Segerheim Dressage

Jag är certifierad c-tränare i dressyr sedan 2003.


Jag är uppväxt i Blekinge på landet med min familj. Fritiden spenderade jag mestadels i stallet från 6 års ålder tillsammans med vän, "Ninni "Jennifer Svensson. Jag började redan som 15 åring att undervisa på ridskolan i Ronneby.


Det var tack vare Ninnis mamma Rigmor som jag fick min första häst, Chamör. Rigmor övertalade mina föräldrar att köpa denna 5 åriga lurviga oskolade new forest ponny. Rigmor sa "Det kommer bli Sveriges bästa dressyr ponny en vacker dag" - och det blev det, till och med Nordens bästa ponny.


Ninni och jag växte upp tillsammans med flygande barbacka ritter över de härliga fälten på Millegarne gård. Några tankar på att tävla dressyr fanns inte i början :). Men allt eftersom upptäckte jag dressyren. Det började gå bra och jag fick blodad tand. Mamma och pappa körde land och rike runt på tävlingar, många meetings blev det.


Framgångarna rullade på och med fantastisk hjälp av Eva-Karin Oscarsson blev vi år 1992 bäst både i Sverige och Norden genom SM guld och NM guld, både individuellt och i lag.

Vi blev även uttagna att tävla internationellt i Tyskland och slutade där 4:a i finalen bland Europas bästa ponnyer. Det var härliga tider!

Efter dessa hektiska år på ponny tonade jag ner tävlandet och satsade på skolan. Utbildade mig inom media/kommunikation och flyttade till Stockholm år 2000. Började arbeta på några olika reklam/IT byråer som projektledare/teamldare. Bytte sedan företag till Swedbank där jag arbetat i 16 år som marknadsansvarig för kontorsregioner, chef för kommunikation på HR och som senast Senior kommunication specialist.

Jag har utbildat och tävlat hästar upp till Grand Prix och tränar regelbundet för Tinne Wilhelmsson-Silfven och Karin Öljemark samt då och då för internationella gand-prix domaren Mats Eriksson.


Jag är 2 barnsmor till två härliga killar, Isac 2007 och Lucas 2012.

 

Mina meriter i dressyr

Startat Grand Prix, GP Kur 
Tävlat Flyinge unghästchampionat

Svensk Mästare  1992 
Nordisk Mästare 1992 
Svensk Mästare i lag 1992 
Nordisk Mästare i lag 1992 
Distrikts Mästare/Skåne 1991 
Distrikts Mästare/Skåne 1992 
Distrikts Mästare/Blekinge 1994 
4:a final meeting/ Tyskland 1992Min utbildning


C- tränare i dressyr
Eckard Meyners sitsutbildning
Tinne Wilhelmsson- unghäst-GP
Bo Jenå - tömkörning
Fortbildningar c- tränare

Ledarskapsutbildning

ADRESS


Besöksaddress: 
Skoby Hästgård, Rosersberg


Postadress: Folkungavägen 33C, 19150 Sollentuna

EMAIL


catarina.segerheim@gmail.com


MOBIL


+46 72 926 9970Designed by Segerheim Dressage Copyright © All Rights Reserved

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Ta reda på mer
Acceptera