HÄSTAR TILL SALU

Hästar till salu

Catta Segerheim arbetar löpande med att utveckla hästarna i stallet till välridna glada hållbara tävlingshästar. Varje häst har ett eget anpassat program vad gäller träning, kiropraktik, equiterapi, laserbehandling, djupvågsmassage, equiband etc. Catta behandlar alla hästar som sina egna, dvs med "hjärtat" och sätter alltid hästen i första hand.


Vi säljer dressyrhästar som är välridna/välutbildade och unga hästar som är lite extra talangfulla. Alla hästar är till salu i försäljningsperioder, till dagsaktuellt pris och rätt köpare. 


Som köpare av häst från oss ska du känna dig trygg. Vi är noga med att matchningen mellan häst och ryttare är rätt. Detta är viktigare än en snabb affär. Då blir alla långsiktigt glada och nöjda.


Alla hästar är minst exportröntgade och veterniärbesiktigade när vi köper in dem eller mottager dem för försäljning. 


Våra egna hästar har alltid välrenomerade Axel Wallman som veterinär från Mälaren hästklinik, från godkännande av röntgen vid inköp och under hela hästens tid hos oss. Vi är måna om att våra hästar besiktigas hos kvalitetssäkrade veterinärer varför vårt koncept för en säker hållbar försäljning sker endast hos Axel Wallman, Mälaren hästklinik. Vi har tyvärr lite för många lustiga erfarenheter från besiktningar hos oerfarna veterinärer varför vi under inga undantag, jobbar enligt detta koncept. När det gäller hästar vi förmedlar, beslutas besiktningsveterinär från fall till fall.


Vid intresse, maila segerheimdressage@gmail.com och berättar om dig själv och vad du söker för häst. Vi månar om hästarna i första hand och vill därför även ha en ridfilm på dig som är intresserad, för att kunna se om det finns potential för en matchning samt att du har visat din tränare filmen på hästen, om det är så att tränaren är med och väljer häst.

"Rätt matchning mellan häst och ryttare är avgörande för en lyckad affär"

Aktuella hästar

Caravaggio

2012
168 cm
Sex:Gelding
Highcruiser-Donatelli
Competed: MSVB5 placement
Training level: Stgeorge

Current price: 45 000 euro
Xrayed 2021 and clinical approved march 2022

Viggo är en mysig häst att pyssla med, sko, klippa, lasta etc.
Han är efter Chirlon-Fontana
Tävlad upp till msvb5 med placering. Utbildad Int1 rörelser.
Viggo har en bra skritt med gott övertramp, uttrycksfull trav med fina ökningar och en riktigt fin galopp. Fina byten.

Vi söker ett långvarigt hem hos någon som vill göra lite av varje, tävla lagom i klasserna msvb/msva/Stgeorge. Han är inte hopptränad det senaste året men han gillar att hoppa. Du bör vara lite orädd av dig, han är en snäll häst men lite piggelin ibland vid uteritt, men normalt. I vanligt dressyrarbete är han en snäll, ambitiös och mysig häst att jobba med.

Går snällt med andra valacker i hage.

Kan passa junior, likväl som för dig som vill ha en trevlig häst för träning och lite tävling eller som läromästare på hemmaplan.

Röntgad ben, rygg, nacke maj 2021 och 2022. Vet. kollad UA mars 2022.

Pris: 450 000 SEK eller bud, rätt hem viktigare än pris.Located in Sweden, Arlanda airport, Sthlm.Säljes åt privatkund.

Lipton

KWPN
Sex: gelding
Born: 2016
Sire: e.Glamourdale - Democraat

High: 167 cm
Caracter: very friendly
Competed: no
Training level: LA youngster
Current price: 55 000 euro
Xrayed 2021 and clinical approved march 2022

Lipton är trevlig häst att rida med en exteriör i uppförsbacke är han lätt i handen med lagom energi. Han ganska förlåtande och kan passa många olika typer av ryttare. Dock ingen nybörjarhäst, då han har haft lite års trots, vilket i och för sig inte är helt ovanligt vid denna ålder, men tror du behöver vara van att utbilda unghäst. Trotset har visat sig genom att han vill gå åt ett annat håll än vad ryttaren vill 😉. Han är snäll men kan vara lite piggelin ibland och dra några oskyldiga glädjebocksprång vid uteritt i galopp.

Säljes till satsande ryttare, som vill ha potential mot toppen. Säljes endast om rätt match dyker upp och vidareutbildas under tiden. Väl med i utbildning enligt 6 års och byter på hjälpen.

Snäll att hantera, lasta, sko och klippa. Går med andra valacker i hagen.

Jag köpte Lipton som inriden 3 åring från Holland. Har tränat honom hållbart och långsiktigt. Min filosofi är att stärka unghästarna mycket från marken och rider mycket i skog och mark. Lipton är en mycket rörlig häst varför jag har tagit det extra långsamt och inte tävlat honom då jag inte ansett att han varit stark nog. Som köpare behöver du vara medveten om att Lipton behöver tid på sig att stärka sin kropp och viktigt att han får den tid han även mentalt behöver för att klara av sin höga rörlighet och stora galopp.Best of Both SB (sold)

KWPN
Sex: gelding
Born: 2016
Current education level: Medium youngster
Sire: Bright’s Hero SB-Wolfgang.

High: 166 cm
Caracter: very friendly and kind, but sensetive
Potential: Grand prixCompeted: no
Training level: LA youngster
Current price: 28 000 euro (pricereduced from 35 000 euro because of his sensivity, that needs to be worked with).
Xrayed, legs, neck and back 2019.


Best of Both som han heter är känslig och kvick för hjälperna, har en härlig energi, men ej het. Detta gör honom till en fantastisk häst att rida.

Matchar med en erfaren ryttare som vill rida svår dressyr då han har den energi, lätthet och motor som krävs för högsta nivå. Som ryttare söker vi egenskaper som lugn, orädd och balanserad då han ibland kan bli lite känslig vid uppsittning, inget sadeltvång, utan lite spänd, dock väldigt snäll individ som bara behöver känna trygghet i sin ryttare.

Har provat lite byten och han har lätt för det.

Säljs endast om matchning uppstår.